Over Nysingh

Nysingh is een full service kantoor met meer dan 100 advocaten en notarissen. We voelen ons thuis bij de organisaties die Nederland vormen. Ondernemingen, overheid en zorg- en onderwijsinstellingen. We kennen de weg in deze sectoren, waar vooruit de richting is. Vanuit onze brede ervaring en met specifieke kennis zijn we dagelijks met hun uitdagingen in de weer. Juridische vraagstukken blijven zelden beperkt tot één rechtsgebied. Daarom werken onze juridische professionals, waar het belang van onze cliënten dat vraagt, nauw samen in integrale teams. Zo zorgen we ervoor dat onze cliënten altijd, op tijd, de juiste afslag nemen.

 

Werken bij Nysingh

Tamana Rezaie – advocaat-stagiaire

Tijdens mijn master heb ik door middel van een kantoorbrede student-stage in een relatief kort tijdsbestek kennis kunnen maken met Nysingh. Ik wist al heel snel dat Nysingh een kantoor was dat bij mij paste en waar ik graag wilde werken. Wat mij vanaf het begin zo heeft aangesproken bij Nysingh is de diversiteit – in zowel zaken als medewerkers – en de informele (en bovenal leuke) sfeer op kantoor. Zo is er geen drempel om bij mensen naar binnen te lopen voor een praatje of een inhoudelijke vraag.

Bij Nysingh voel je je dan ook vanaf dag één zowel op persoonlijk als op zakelijk vlak direct betrokken bij het team. Niet alleen word je gestimuleerd om jezelf vakinhoudelijk te ontwikkelen, ook wordt er vanuit kantoor veel aan teambuilding gedaan door middel van borrels en/of uitjes. Uiteindelijk ben ik vlak na mijn student-stage als werkstudent aan de slag gegaan op de sectie Aansprakelijkheid, Verzekering en Vervoer, om vervolgens direct na het behalen van mijn master als advocaat-stagiaire te beginnen op diezelfde sectie. Het werken in een team van enthousiaste en gemotiveerde medewerkers, is iets wat bij mij – en waarschijnlijk ook bij vele anderen – erg aanstekelijk werkt. Ik kan Nysingh iedereen aanbevelen!

 

Ruben van Amerongen – advocaat-stagiaire

Hoe ben ik bij Nysingh terecht gekomen?

Tijdens mijn eerste master (privaatrecht) in Utrecht heb ik bij een bedrijf op Schiphol als ‘juridisch medewerker arbeidsrecht’ gewerkt. Ik wist hierdoor zeker dat ik een tweede master in het arbeidsrecht wilde volgen, de combinatie van juridische inhoud met de emotionele kant van het arbeidsrecht vind ik namelijk erg interessant.. Ik heb gekozen voor de master arbeidsrecht in Leiden en wist na meerdere stages in de advocatuur dat ik graag arbeidsrecht advocaat wilde worden. Toen het einde van mijn studententijd naderde, ben ik mij gaan verdiepen in een potentiële werkgever. Via vrienden hoorde ik over Nysingh en ben ik koffie gaan drinken met mijn huidige baas Allard Bekius in Utrecht en door hem ben ik enthousiast geworden om aan de slag te gaan bij Nysingh als advocaat. Wat mij aanspreekt om bij Nysingh te werken is de bijzondere mix van cliënten die wij bedienen. De sectie arbeidsrecht heeft cliënten uit het bedrijfsleven, de overheid, de gezondheidszorg- en onderwijssector. Dit zorgt voor juridisch interessante en afwisselende zaken. Ook het verschil in MKB en grote beursgenoteerde organisaties, zorgt voor diversiteit in de inhoud.

 

Opleiding

De eerste drie jaar heeft een beginnend advocaat-stagiaire naast de dagelijkse praktijk ook de verplichte beroepsopleiding van de Nederlandse orde van Advocaten. Nysingh geeft middels extra vrije dagen voldoende ruimte om te studeren voor de tentamens. Mijn ervaring is dat door deze geboden ruimte je de beroepsopleiding goed kunt combineren met het werk.

 

De organisatie Nysingh

De sfeer binnen Nysingh is heel erg open en collegiaal. Ik heb ervaren dat over het algemeen iedereen het leuk vindt om tijd te maken en jou iets te leren. Je krijgt snel eigen zaken en  verantwoordelijkheden, maar je kunt daarbij altijd terugvallen op je collega’s. Deze combinatie maakt dat je snel heel veel leert. Door de verantwoordelijkheden en het feit dat je snel betrokken wordt bij problemen van cliënten heb je het gevoel dat je vanaf het begin af aan écht advocaat bent. Mocht je als beginnend advocaat graag snel zelf verantwoordelijkheid willen krijgen en in de praktijk meteen het vak van advocaat willen leren, dan is Nysingh een ontzettend goede werkgever om je carrière als advocaat te starten.

Nysingh biedt naast een juridische ontwikkeling ook een persoonlijke ontwikkeling, daarom past Nysingh zo goed bij mij. Binnen Nysingh is er ruimte voor cursussen op persoonlijk vlak en daarnaast worden er intern veel juridisch inhoudelijke cursussen georganiseerd die ervoor zorgen dat je kennis altijd ‘up-to-date’ blijft.

Nysingh is net als de advocatuur in verandering. Een van deze veranderingen is dat er een vertegenwoordiging van de jonge medewerkers is. Ik ben één van de oprichters van ‘Jong Nysingh’. Hier zijn jonge medewerkers een sparringpartner van de Raad van Bestuur van Nysingh. Ik vind het belangrijk dat ik in een organisatie werk die de betrokkenheid van haar medewerkers waardeert en hier ook naar wil luisteren.

Is jouw ambitie om bij een advocatenkantoor te werken die je naast de juridische inhoud ook persoonlijk laat ontwikkelen? Dan is Nysingh zeker een goede match voor jou.

 

Voor studenten

Studenten lopen bij Nysingh stage in de advocatuur of op het notariaat. Ook kan je bij ons aan de slag als werkstudent, waar je inhoudelijk wordt uitgedaagd en voor een langere periode meewerkt binnen een sectie.

Studenten en stage

Wij bieden jou de mogelijkheid om als einde bachelor of master rechtenstudent een kantoor brede of een sectie-specifieke stage te lopen binnen de advocatuur of het notariaat. Je werkt volledig mee in de praktijk en voert daarnaast afwisselende werkzaamheden uit.

Studerend juridisch medewerker

Zit je in de eindfase van jouw studie en wil je praktijkervaring opdoen in de advocatuur? Dan kan je bij ons, als derdejaars bachelor en masterstudent, aan de slag als juridisch medewerker.  

Lees meer over de mogelijkheden voor studenten op onze website: https://www.nysingh.nl/werken-bij/studenten/

Contact

Nysingh advocaten en notarissen NV

Vestiging Arnhem
Velperweg 10

6824 BH Arnhem

Vestiging Utrecht
Maliebaan 83

3581 CG Utrecht

T: +31 (0)88 752 02 80
E: frederike.vanspaendonck@nysingh.nl
W: https://www.nysingh.nl/werken-bij/

 

Nysingh

Nog steeds nieuwsgierig?